... OSOBNÍ ODBĚR

... Praha 4 - Podolí

... FIREMNÍ KURÝR

... po celé Praze


ZBOŽÍ ODESÍLÁME

DO 24 HODIN


Při objednávce

nad 2.500 Kč

DOPRAVA ZDARMA

(platí pouze pro ČR)


(+420) 722 104 260

eshop@ochutnejsvet.cz


AKČNÍ NABÍDKA

Cena 610 Kč
SKLADEM
Cena 1 980 Kč
SKLADEM
Cena 600 Kč
SKLADEM

FAQ

Pokud vás cokoliv zajímá, chcete se zeptat nebo třeba jen poradit, rozhodně neváhejte a ozvěte se nám - ať už mailem, telefonem či ideálně využijte přímo náš kontaktní formulář (sekce Napište nám). Rádi vám obratem odpovíme a pomůžeme, ty nejčastější dotazy pak uveřejníme zde ...

 

MOLEKULÁRNÍ SADY (MOLECULE-R)

Co přesně to vlastně prodáváte?

Dalo by se odpovídat velmi dlouho, ale v podstatě je to velmi jednoduché. Prodáváme vše, co potřebuje zvědavý amatérský kuchař k tomu, aby obyčejné jídlo proměnil na molekulární gastronomický skvost a ohromil tak svou rodinu, přátele a hosty … ať už jsou to potravinářská aditiva, recepty či speciální nářadí a nádobí.

Co je vlastně molekulární gastronomie?

Molekulární gastronomie je jedním z moderních stylů vaření, které využívá objevů moderních vědních disciplín a umí proměnit každé jídlo od základu - ani ne tak za pomoci chemie, jak se mnozí domnívají, jako za pomoci speciálních postupů a správných načasování.

OK, ale já nikdy nic takového nezkoušel, je takový výrobek vůbec pro mě?

Samozřejmě. Pokud máte alespoň minimální zájem o něco nového, nejlépe o molekulární kuchyni, a jste schopni vykonat pár jednoduchých úkonů – jako dát vařit vodu a použít šlehač, nemusíte se obávat vyzkoušet naše produkty. Jsou bezpečné, použití je jednoduché a velmi jasně popsané a užijete si spoustu zábavy.

Slyšeli jsme, že molekulární kuchyně je pouze o umělých a chemických přísadách. Jsou molekulární jídla bezpečná?

Ano, jídla molekulární kuchyně jsou bezpečná. A co se týče chemie, pravdou je, že každodenní vaření je vlastně malým chemickým pokusem. Používáme přísady, které jsou v potravinářství známé a používané již desetiletí či staletí. Všechna naše aditiva jsou přírodní látky, které pouze za použití těch správných postupů dovolují pohrát si s texturou, vzhledem či chutí potravin. Nebojte se – je to zábava, žádná újma na zdraví nikomu nehrozí.


ESENCIÁLNÍ KRYSTALICKÉ OLEJE

Jak se vlastně tyto "krystaly" vyrábějí?

Patentovaný proces používá 100% organických složek. Krystaly jsou vyrobeny z dužiny mexické agáve (ze které se mimo jiné vyrábí i tequila), ke které se přidávají esenciální oleje. Éterické oleje a rostlinné výtažky s probiotickými vlastnostmi jsou zachyceny za pomoci vysokého tlaku v dužině modré agáve, aby přijaly krystalickou formu, která usnadňuje jejich použití.

Dužina agáve je sklizena a dehydratována až na prášek. Tento prášek se potom umístí do obrovského lisu, uvnitř kterého je vystaven tlaku 30 atmosfér. To je v právě v tom bodě, kdy se přidají éterické oleje a v podstatě vtlačí do agávového prášku. Pod tlakem se z prášku stane pasta, která, když přijde do styku se vzduchem, zatuhne ve formě dlouhých slz, které jsou pak drceny na cca 2mm krystaly.

Jaké jsou výhody používání těchto krystalků?

Výhod je samozřejmě mnoho.

1. Nahradí čerstvé aromatické byliny, které někdy nejsou k dispozici po celý rok.

2. Jejich použití je mnohem jednodušší než u silic v tekuté formě, které vyžadují skutečné know-how při dávkování, je třeba je rozpustit v oleji, vodě, medu … A krystaly … jedno sypnutí, jedna dávka.

3. Jsou ekonomické, jedna lahvička = 360 koktejlů nebo nebo 360 jednotlivých dávek do jídla.

4. Můžete je nechat jako netradiční kořenku stále na stole.

5. Podpoří vaše tvůrčí úsilí a fantazii, polechtá vaše chuťové pohárky a překvapí vaše hosty!

6. Jsou dietní a zdraví prospěšné – díky esenciálním olejům z rostlin.

7. Lze je použít pro všechny druhy přípravy – ochucených vod, polévek, salátů, dezertů, masa …